Stay Tuned antwoordt: Hoe verander ik de naam van mijn Facebook bedrijfspagina?

Stay Tuned antwoordt: Hoe verander ik de naam van mijn Facebook bedrijfspagina?

11 | 12 | 2017

Misschien heeft jouw winkel of bedrijf net een rebrandingcampagne achter de rug en wil je de naam van je bedrijfspagina aanpassen op Facebook. Bij Stay Tuned krijgen we veel vragen over namen van Facebookpagina’s. We lijsten ze even op.

Hoe verander ik nu de naam van mijn bedrijfspagina?

Als je naar je pagina gaat, klik je op het tandwieltje. Op het linkertabblad ga je vervolgens naar ‘info’.  In de rubriek ‘algemeen’ kan je naast de naam van je Facebookpagina op bewerken klikken. Daar kan je de naam van je pagina aanpassen.

Facebook aanvaardt mijn naamswijziging niet. Wat moet ik nu doen?

No panic. Je bent zeker niet de enige die een foutmelding krijgt. Over de aard van de weigering kunnen we blijven gissen en discussiëren. Daarom focussen we ons op de oplossing: teken beroep aan! Geef dan in het tekstkader mee wat de reden is van de naamsverandering.

Hoe lang duurt het vooraleer de wijziging wordt doorgevoerd?

Wanneer jouw nieuwe naam maar één of twee letters verschilt van de oude, past Facebook die vrijwel meteen aan. Als je een volledig nieuwe naam wil introduceren, dan kan dat een tijdje duren (lees: een heeeeeel tijdje). Ter voorbeeld: voor een Facebookpage waarvoor wij de naam moesten wijzigen, kregen we pas na 2 maand goedkeuring van Facebook. Maar de aanhouder wint. Teken ook meerdere keren beroep aan. Zo kan je misschien wat ‘spoed’ achter de goedkeuring zetten. Al is ook dat geen garantie tot snelle wijziging.

Tip: vergeet zeker niet ook de gebruikersnaam van je Facebookpagina aan te passen! Als je dit gedaan hebt, wijzig dan eveneens alle externe links die je naar je Facebookpagina hebt gelegd want de URL is veranderd.

Informatie per categorie
TrendsFacebookNieuwsbrief

De nieuwste social media trends
rechtstreeks in jouw mailbox


Designed & developed by KIXX